DownVillage - Borovicový med s černým česnekem 200g

Kód: 3158
Novinka Doporučujeme
Neohodnoceno
Značka: DownVillage
399 Kč 346,96 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
29.9.2021

Unikátní kombinace dvou superpotravin - řeckého borovicového piniového medu a výběrového černého česneku. Ideální jak na přímou konzumaci, tak jako příloha či ingredience k receptům a jídlům. Skvěle poslouží i jako základ medového dipu, zdravé marinády či salátového dresinku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

DownVillage - Borovicový med s černým česnekem 200g

Popis

Fermentované potraviny začínají být stále více v oblibě, protože bývají zpravidla silnější, stravitelnější, lepší... Jsou navíc mocnějšími nositeli živin, než jejich nefermentované verze. Mnohdy obsahují spoustu nových látek, které vzniknou nebo se transformují až během procesu fermentace, nebo tento proces velmi zlepší vstřebatelnost těch látek, co potravina již má. Zlepšuje se bio-dostupnost a využitelnost a tělo mnohdy získá z méně daleko více - což je smysl tzv. "bohaté skromnosti", kterou razím. 

Tento černý česnek vzniká při kontrolovaných teplotních a vlhkostních podmínkách. Vybrané řecké odrůdy česneku přirozeným zráním  pomalu karamelizují po dobu 60 dnů, čímž si získají mimořádně chutné vlastnosti a specifický obsah látek a živin. Po dokončení procedury se česneky ručně oloupou a vybírají se pouze ty nejkvalitnější stroužky, které se balí do sterilních a výhradně skleněných nádob.

Black Garlic DownVillage používá výhradně nejlepší řecké odrůdy bílého česneku. Podle výzkumů zemědělské univerzity v Aténách jsou řecké odrůdy bílého česneku nadřazené kvality ve srovnání s odrůdami z např. Argentiny a Číny. Studie byla provedena na účinných látkách česneku odrůdy Rizomylos pěstovaných v oblasti Vissa. Vzorky byly získány metodami hydro-destilace a extrakce, přičemž analýza a charakterizace byla realizována pomocí plynové chromatografie, hmotnostní spektrometrie a chromatografie s ionizačním detektorem. Výzkum ukázal, že tento druh česneku má vyšší koncentraci důležitých a potencionálně nejzajímavějších látek česneku ve srovnání s jinými řeckými nebo zahraničními odrůdami, a proto jej při výrobě používají.

Každý jistě dobře ví, že česnek je jeden z nejsilnějších přírodních pomocníků na mnohé neduhy, ale hlavně také přírodní prevence.

O neuvěřitelnosti včel ani nemá smysl polemizovat, protože jejich alchymii člověk nikdy dokonale neporozumí. Nejen že jsou tu včely déle než my, ale jejich život a existence je z určitého pohledu takřka ve všem před námi - zejména přírodním soužitím, vlastní harmonií, podporou a nepostradatelností pro všechno živé. Složení neexistují na planetě zemi dokonalejší potraviny, než jsou výsledné produkty práce neuvěřitelných včel - ať už jde o med, ambrosii nebo mateří kašičku. Je známo, že kdyby všichni top vědci světa a nejlepší laboratoře lidstva dohromady zkusili vyrobit opravdu nejlepší a nejdokonalejší doplňky stravy pro lidské zdraví - vznikalo by jen něco podobného včelím produktům.

Záznamy o používání klasického česneku pocházejí z Indie před 5000 lety. Také ho využívali staří Babylóňané, Egypťané, Řekové i Římané. Ve středověku se používal k obkladům na rány. V roce 1858 pak slavný francouzský lékař Louis Pasteur objevil a popsal hlavní, dnes již známé účinky běžného česneku.

Vše co umí bílý česnek umí černý také, jen silněji a účinněji - lépe. Má totiž více než 2x silnější antioxidační aktivitu než čerstvý česnek. 

 V průběhu procesu zrání dochází k přeměně některých nestabilních sloučenin včetně velmi známého allicinu (ze zdravotního hlediska nejdůležitější složka klasického česneku) na více stabilní a více pro tělo vstřebatelné sloučeniny. Česnek pak navíc obsahuje stabilní a ve vodě rozpustné sirnaté sloučeniny jako je S-allyl merkaptocystein (SAMC) a S-allyl cystein (SAC), velmi silné antioxidanty, které mají více jak 98% bio-vstřebatelnost! Dále obsahuje některé v tucích rozpustné sirnaté sloučeniny, flavonoidy, fenol allixin a další látky, například důležité minerály jako hořčík, vápník, fosfor a selen. Nejdůležitějšími složkami v černém česneku jsou ale právě prvně zmiňované ve vodě rozpustné sulfáty. 

Česnek je velmi silná potravina z hlediska mikrobiomu - avšak neničí zažívací flóru ve střevech, kterou ničí třeba farmaceutická antibiotika. Na rozdíl od nich česnek nenarušuje imunitní systém. 

Čerstvý česnek je však důležité velmi dobře žvýkat, protože právě při jeho rozmělňování je aktivita jeho složek správná a nejvyšší. Toto může být občas problematické jak z etického (česnekový zápach z úst) tak chuťového (někdo čerstvý česnek kousat prostě nezvládne) hlediska. U kvalitního černého česneku však tyto problémy zcela odpadají, protože vůbec nevytváří specifický česnekový odór a je navíc velmi chutný.

HMOTNOST: 200g

OBSAH: Řecký černý česnek, řecký borovicový med, koření.

Výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota: 1220 kJ/293,7 Kcal

Tuky: stopy, z toho nasycené: stopy

Sacharidy: 73,4 g, z toho cukry: 63,3g

Bílkoviny: 13,3 g

sůl: stopy

Uchovávejte v chladu, temnu a suchu.

Země původu: Řecko Vyrobeno: Řecko