Naive - 75% MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru)

Kód: 3044
Novinka Doporučujeme
Neohodnoceno
Značka: Naive
255 Kč 221,74 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
29.9.2021

75% speciální bioaktivní tmavě-fialová čokoláda bez cukru. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naive - 75% MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru)

Chocolate Naive Lithuania | Artisan Foods from Italy

    

 

 

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu. Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět  Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive dlouhý a poutavý příběh o svém  divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “  - Domantas Užpalis

Molecules ™ je nejinovativnější produkt, který Domantas Užpalis kdy vytvořil. Zkoumal chemické složení kakaa, který je úžasný přírodní zdroj pro endokanabinoidy (anandamid/n-arachidonoylethanolamin a sloučeniny strukturově podobné endokanabinoidům), opiáty a stimulanty (alkaloidy). Slovo anandamid pochází ze sanskrtu z „Ānanda“ neboli „blaženost“.  Jako neurotransmiter je anandamid prekurzorem euforických pocitů a dobré nálady.

Terapeutická dávka těchto chemikálií může změnit chemii mozku a vyvolat euforii. Ve spolupráci s vědci byl vyvinul proces zachování velkého množství endorfinů, antioxidantů, stopových minerálů a vitamínů přirozeně přítomných v kakau. Tato čokoláda je věnována lidem, kteří chtějí hacknout vlastní biologii. V čerstvých kakaových bobech se vyskytuje více než tři sta fytochemikálií a obsahuje téměř čtyřikrát více antioxidantů než industriální tmavá čokoláda. Vyvinuli metodu, jak to vše co nejvíce zachovat. Již od fermentace a sušení vybraných fialových bobů se postupuje velmi specificky. Výsledkem je mohutná koncentrace množství fenolických sloučenin a přírodních fytochemikálií na porci - 30krát vyšší než RDA!

„K oslazení čokolády v tomto případě použili erythritol - přírodní sladidlo, které se běžně vyskytuje v ovoci, ale i v houbách. Má 70% sílu sladivosti běžného cukru, ale není tělem absorbován, takže nemá kalorickou hodnotu.´´

Barva samotné čokolády je závislá na šarži. Slovy tvůrce: ,, Někdy má fialové tóny trochu silnější, jindy slabší, pokud k ní však přiložíte jakoukoli jinou čokoládu a podíváte se pozorně, rozdíly jsou vždy patrné´´. To nejvíce podstatné, je však obsah skutečně fialových kakaových bobů, ze kterých je Molecules vyrobená a unikátní proces, který tento obsah maximálně zachovává. Výsledkem je nálož takových látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití doslova cítit. ,,Molecules nechutná ani nefunguje jako čokoláda, ale jako nějaká magická hmota.´´

Fialová ,,molekulová´´ čokoláda je mj. plná mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém.

GENETIKA KAKAA: Chuncho kakao použité do ,,Molecules™´´ roste v údolí Machu Picchu, kde se Andy setkávají s nížinami pokrytými deštným pralesem, a je uznáváno jako jedno z nejvzácnějších a nejlepších odrůd kakaa na světě. Toto původní kakao z dědictví (heirloom cacao) má jedinečné chemické složení, které koreluje s biologickou rozmanitostí bohaté oblasti deštného pralesa v Cuscu.

MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Molecules™ překračují hranici mezi jídlem a medicínou. Tato přirozeně fialová čokoláda obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.

ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací. 

NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: Molecules™ obsahují jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem... 

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

Domantas Uzpalis

Tato unikátní tmavá 75% čokoláda bez cukru, emulgátoru a jakýchkoli zbytečných aditiv je mimo výše zmíněného velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

HMOTNOST: 57g 
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Peru
SLOŽENÍ: Molecules™ fialové kakao, erytritol, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny min. 75 %. 

 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G
Energetická hodnota 2506 kJ/599 kcal
Tuky 43 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25,5 g
Sacharidy 38 g
z toho cukry 33 g (jako polyoly)
Bílkoviny 9,5 g
Sůl 0,017 g

Aroma profil/tóny - citron, tmel, bílá zmrzlina, akvavit, citronová kůra

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.