Naive 70% Raw Porcelana (světlá hořká bioaktivní čokoláda), 50g

Kód: 3395
Neohodnoceno
Značka: Naive
255 Kč 227,68 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do:
3.6.2024
Položka byla vyprodána…

Raw Porcelana je nabitá aktivními látkami rozdávajícími sílu a nabíjejícími jako "kakaová elektřina". Okamžitý efekt, brutálně drsná chuť, nesrovnatelná síla s žádným jiným kakaovým produktem. Tato RAW PORCELANA je nejsilnější čokoláda, jakou kdy Domantas vytvořil. Je určena pro nejdrsnější povahy. Je to uměleckým dílem s nejvyšším obsahem bioaktivních látek surových světlých porcelánových bobů (bílé kakao) z Kolumbie (Hacienda Betulia criollo porcelana). Kombinace brutálně hořké a svírající, tříslovinné a trpké chuti s vysokou intenzitou kakaa vytváří okamžitě od jazyka kaskádu reakcí zejména skrze játra a nervový systém.

Detailní informace

Detailní popis produktu

"Dostávám často otázku - Proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu? A před odpovědí vždy váhám. Měl bych vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo jednoduše říct, že jsem uviděl díru na trhu? Pravdou je, že ani jedna z odpovědí není správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. “  - Domantas Užpalis

Domantas

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí čokoládovna Naive své unikátní čokolády, ze kterých se budou radovat chuťové pohárky každého labužníka. Celý proces výroby čokolád se nazývá ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr Domantas začíná pečlivě pražit čerstvé kakaové boby a tato lahodná vůně se začne linout celým městečkem. Stejně jako před sto lety dle prastaré receptury, tak i v Naive se kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. Tato čokoládovna je jedna z pouhých 200 výrobců tohoto typu na světě, která začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem.

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány do Litvy. Pro Naive jsou nejdůležitější dvě kritéria: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. V Naive si dávají záležet na tom, aby vždy vyráběli čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. 

naive

Díky surovému zpracování, které bylo vyvinuto s Litevskými vědci a použito poprvé pro výrobu fialové čokolády Molecules a díky použití nejdrsnější odrůdy bílého Kolumbijského criolla, je tato čokoláda vzpruhou, ,,která postaví na nohy i mrtvého". Je třeba ji brát po malinkých kouscích v terapeutické dávce spíše jakoby šlo o doplněk stravy.

Již při tvorbě Molecules zkoumal Domantas chemické složení kakaa a zjistil, že jde o úžasný přírodní zdroj pro antioxidanty, polyfenoly, endokanabinoidy (anandamid/n-arachidonoylethanolamin a sloučeniny strukturově podobné endokanabinoidům) a alkaloidy. Slovo anandamid pochází ze sanskrtu z „Ānanda“ neboli „blaženost“.  Jako neurotransmiter je anandamid prekurzorem euforických pocitů a dobré nálady. ,,Terapeutická dávka těchto chemikálií může změnit chemii mozku a vyvolat euforii. Ve spolupráci s vědci jsem vyvinul proces zachování velkého množství endorfinů, antioxidantů, stopových minerálů a vitamínů přirozeně přítomných v kakau. Tato čokoláda je věnována lidem, kteří chtějí hacknout vlastní biologii.´´ - Domantas

V čerstvých kakaových bobech se vyskytuje více než tři sta fytochemikálií a obsahuje téměř čtyřikrát více antioxidantů než industriální tmavá čokoláda. Vyvinuli jsme metodu, jak to vše co nejvíce zachovat. Již od fermentace a sušení vybraných bobů se postupuje velmi specificky. Výsledkem je mohutná koncentrace množství fenolických sloučenin a přírodních fytochemikálií na porci.

Barva samotné čokolády je velmi světlá, přestože jde o hořkou 70% tabulku. Je vyrobená unikátním procesem, který bioaktivní obsah bílého kakaa maximálně zachovává. Výsledkem je nálož látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití velmi cítit. Raw Porcelana je velmi drsná, a jde o silnější životabudič než káva nebo 100% čokolády. Kombinace brutálně hořké a svírající, tříslovinné a trpké chuti s vysokou intenzitou kakaa vytváří okamžitě od jazyka kaskádu reakcí zejména skrze játra a nervový systém. 

Kromě nootropického a nabuzujícího efektu je tato tabulka velmi (nejen dle ajurvédy a TČM) vzácná a významná ve vztahu k doplnění často chybějících chutí do jídelníčku, kterými jsou právě hořkost a trpkost, jež mají důležité terapeutické hodnoty pro šlachy, které jsou řízeny játry, pro fascii a zrak i pro nervovou soustavu a další systémy těla. Hořkost posiluje játra a sekundárně tak čistí krev a vyztužuje celý organismus.

Bílé kakao je mezi znalci považováno za svatý grál kakaa. Je to nejčistší forma kakaa a byla v historii považována za nejkvalitnější a nejdražší! Zarezervoval jsem si malou šarži těchto vzácných bobů od legendárního pěstitele kakaa, Hacienda Betulia z Kolumbie. Požádali jsme je, aby upravili svůj fermentační proces, aby byl maximálně zachován charakter surového bobu. Tato tabulka nano_lot je nabitá antioxidanty, charakterem a inovacemi, zatímco barva podobná karamelu vás uchvátí k naprosté gastronomické porážce- Domantas Užpalis

Raw Porcelana je plná mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém. Antioxidační složení je pak už kvůli světlé barvě bobů samozřejmě odlišné od běžného tmavého (někdy až fialového a silně pigmentovaného) kakaa a obsahuje sice jen polovinu stejných typů kakaových antioxidantů, ale zato 1000x více méně známého flavonoidu zvaného myricetin. Má také výrazně vyšší hladinu různých jiných fenolových kyselin a nativních alkaloidů vlastních bílému porcelánovému kakau.

GENETIKA KAKAA: Hacienda Betulia je švýcarsko-kolumbijský rodinný podnik, který se nachází v tradiční oblasti pěstování kakaa v Kolumbii. Krásná krajina se svými „ideálními půdními a environmentálními podmínkami“ se nachází na východ od hlavního města provincie Medellin. Betulia úspěšně začlenila všechny požadované prvky udržitelné kakaové plantáže. Všechny důležité faktory byly pečlivě řešeny, od vědecké analýzy půdy a genetických testů testu až po udržitelné zemědělské postupy a sofistikovaný koncept fermentace bobů. Po letech vývoje, inovací a nadšené práce konečně vznikla vize kolumbijského kakaa criollo s ara a komplexními tóny. Hacienda Betulia pěstuje tři exkluzivní místní kolumbijské odrůdy criollo pocházející z obce Makro, Antioquia. Po dlouhém pozorování byly vybrány místní produktivní stromy s jemnou chutí criollo. Tyto criollosové kakaovníky dostali jméno „Betulia“. Vybrané stromy, rozlišené podle daných referencí (B6, B8 a B9) byly následně množeny v průběhu času pouze lokálně. Všechny "Betulias" se množí důsledným roubováním: neexistuje křížení s jinými odrůdami.

Criollo Betulia se tedy sbírá z výhradně lokálně kultivovaných kakaovníků v Maceu v Kolumbii. Nepoužívají se žádné importované stromy. Hacienda Betulia používá přesný řízený fermentační proces k dosažení vyváženosti mezi komplexními kakaovými chutěmi a maximálními zdravotními přínosy kakaa. Každý krok anaerobní a aerobní fáze je pečlivě zvládnut. Teploty bobů a hodnoty pH jsou měřeny regulačně, aby se identifikoval správný okamžik pro otočení během fermentace.

MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Raw Porcelana překračuje hranici mezi jídlem a medicínou. Obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.

ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací. 

NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: obsahuje jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.

Co je Nano_Lot?

Podle osobních zkušeností pocházejí ta nejlepší kakaa spíše z velmi malých farem a jsou připravována pomocí unikátních posklizňových metod šitých na míru. Lidé z Naive vždy chtěli vyhledávat, nakupovat a zpracovávat nejexkluzivnější a omezené kakaa na světě a také pak pozvat další milovníky čokolády, aby se připojili k tomuto nekonečnému chuťovému dobrodružství. Kakaové boby pocházejí z vybraných farem, které produkují výjimečně kvalitní boby, jež však bohužel nejsou široce dostupné - některé takové farmy produkují pouhých 30 kg svých bobů ročně.

Kakaa Nano_Lot jsou k dispozici ve velmi omezeném množství a následně pouze v určitých obdobích roku, což znamená, že jakmile jsou pryč, jsou pryč. Ty, které se společnost Naive rozhodla představovat, se mohou pochlubit nejvyšším hodnocením, jsou dostupné v minimálním množství vždy v limitované kolekci a poskytují jedinečný zážitek z ochutnávky. Je jisté, že se jedná o nejlepší kakaa na světě, už kvůli množství výzkumu a vývoje, které jim bylo poskytnuto.

Raw Porcelana je oslazena surovým třtinovým cukrem v množství 15g na celou tabulku, což je ekvivalent přírodního obsahu cukru v cca jednom jablku.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G
Energetická hodnota 2506 kJ/599 kcal
Tuky 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 58 g
z toho cukry 35 g
Bílkoviny  4 g
Sůl 45 mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty
Hmotnost: 50 g
Vyrobeno: Litva
Složení: Nano_lot bílé kakao porcelana, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny min. 70 %. Může obsahovat stopy mléka, oříšků a arašídů.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.
Země původu kakaa: Kolumbie
Aroma profil/tóny: hořkost, svíravost, trpkost, tříslovina, jemná vysušující dochuť se sladkým nádechem
Položka byla vyprodána…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz