95% Guayaquil (Ekvádor) - Blanxart 125g

Kód: 3332
Neohodnoceno
Značka: Blanxart
169 Kč 146,96 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
29.6.2022

Tato 95% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin

Detailní informace

Detailní popis produktu

Blanxart, je řemeslná čokoláda (bean to bar) vyrobená z kakaa jednoho původu (single origin). Tradice a výroba čokolády pochází z jiného století - bylo to už v dubnu 1954, kdy se mistr čokolády Francesc Agrás vydal na dlouhou cestu nejlepšími čokoládovnami v Evropě. Jeho vášeň pro dokonalost v řemeslných čokoládách byla semínkem, které rychle vyklíčilo a tímto rapidním růstem vedlo až k založení jedné z nejznámějších továren na čokoládu: Bombons Blanxart. 

Tato 95% čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Nezapomínejte, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu je potřeba si pořádně vychutnat. Malé kousky rozpusťte v ústech a na jazyku. Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka-

Doporučujeme dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´

95% Guayaquil je "oslazená" minimálním množstvím cukru v obsahu méně než 5%.

HMOTNOST: 125g
VYROBENO: Španělsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby, kakaové máslo, cukr (méně než 5%). Min. podíl kakaa 95%. Může obsahovat stopy mléka, ořechů a sóji.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2677kJ/649 kcal
Tuky 59,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 37,4 g
Sacharidy 10,8 g
z toho cukry 5,6 g

Vláknina 12,7 g
Bílkoviny 10,3 g
Sůl 0,02 g

Odrůda bobů: trinitario

Aroma: zemité tóny koření, ovoce a ořechů

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení