Amedei 95% Acero ( s javorovým sirupem) 2Kg pecičky

Kód: 3338
Neohodnoceno
Značka: Amedei
3 999 Kč 3 570,54 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do:
25.6.2024
Položka byla vyprodána…

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Tradiční italská řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění. Na přípravu horké čokolády či pro přípravu jiných gurmánských zážitků. 95% tmavá čokoláda se silnou i sladkou chutí. Nahrazení třtinového cukru kanadským javorovým cukrem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, je to, co odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Nejvyšší možná kvalita, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, dělá z Amedei  předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

95% tmavá čokoláda se silnou i sladkou chutí. Nahrazení třtinového cukru kanadským javorovým cukrem - vzácnou ingrediencí s přírodní chutí sladké mízy kanadského javoru.

Tato povedená 95% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Společnost Amedei má vlastní plantáže ve Venezuele. Kakao nejvyšší kvality je pod neustálým osobním dohledem. Inovace a proces společnosti vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují i s tradici. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/ Cabossa - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Testování přuřezem - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Kakaové tabulky tohoto typu se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku. Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování. Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť.

Doporučujeme si dohledat celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´

Acero95 je oslazená javorovým mízovým cukrem v množství pouhých 3,65g na 50g porci (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom větším kousnutí do jablka).

Superpotravina k posílení energie.
VYROBENO: Itálie
SLOŽENÍ: kakaová hmota, kakaové máslo, kanadský javorový cukr 5 %. Obsah kakaa min. 95%. Může obsahovat vlašských ořechů, mandlí, lískových oříšků, pistácií a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2588 kJ/626 kcal
Tuky 58 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
Sacharidy 16 g
z toho cukry 7,3 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty
Forma: pecičky
Typ: stimulant, superpotravina
Velikost balení: 2000 g
Položka byla vyprodána…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz