KAKAOVÝ PRÁŠEK NATURAL BIO 10/12

Kód: 2099/150 2099/300 Zvolte variantu
Neohodnoceno
79 Kč 149 Kč od 79 Kč 68,70 Kč bez DPH 129,57 Kč bez DPH od 68,70 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
25.9.2020 25.9.2020 Zvolte variantu

Kakaový prášek BIO z nepražených ekvádorských kakaoých bobů v RAW kvalitě se sníženým obsah tuku. Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma. Je vyrobeno z NEPRAŽENÝCH ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje minimálně 10% kakaového másla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

KAKAOVÝ PRÁŠEK NATURAL BIO (10/12) SE SNÍŽENÝM OBSAHEM TUKU. 

Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované - aby se prášek lépe rozpouštěl ve vodě a v tucích, přidává se do něj (nebo spíš ještě do neslisované kakaové hmoty) jedlá soda, tedy hydrogenuhličitan sodný - neškodná sloučenina. Kakaový prášek těmito alkalizanty také ztmavne.  Při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek – a ty tam přeci chceme nechat.

Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč, který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek. 

Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje.

POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 st.

Kakao bylo původně používáno Mayskou civilizací Střední Ameriky. Do Evropy bylo dopraveno španělskými dobyvateli v 16. století a rychle se stalo na eshopopulární jako zdraví podporující medicína. Kakao uchvátilo svět a je velkou součástí moderní kuchyně. Přiznejte se, kdo by si dnes uměl představit žít bez čokolády nebo samotného kakaa? Můžete zaslechnout různé přesvědčení, že čokoláda je nezdravá, že je lepší se jí spíše vyhýbat a na straně druhé i tvrzení, kde vám čokoládu doporučují, mluví se o jejích benefitech a účincích na zdraví, dělají se o kakau různé volně dostupné studie.

‚‚Za nás osobně je čokoláda velmi skvělá a my jí konzumujeme na denní bázi. Cítíme se po ní skvěle nejen tělem, ale i duchem a upřímně? Neumíme si den bez ní představit. Samozřejmě není čokoláda jako čokoláda. My zde mluvíme o kvalitní, vysokoprocentní čokoládě nebo kvalitním kakau, protože na kvalitě opravdu záleží.‘‘

Kakaové boby rostou na malých, stále zelených stromech s latinským názvem Theobroma (česky kakaovník), což znamená v překladu „jídlo bohů“. Je výživné a velmi snadné ho přidat do vaší stravy, fantazii se zde meze nekladou. Pokud však chcete maximalizovat zdravotní přínosy , nezapomeňte použít RAW kakaový prášek nebo hořkou čokoládu obsahující více než 70% . Zastánci zdravé výživy také doporučují konzumovat samotné kakaové boby, které neprošly tepelnou úpravou nebo kakaový prášek (vyrábí se drcením kakaových bobů a odstraňováním tuku nebo kakaového másla) v RAW kvalitě, kterým ten náš opravdu je ! Teplota zpracování totiž nepřesáhla více než 42 °C.

prášek na eČokoláda je jedno z nejoblíbenějších jídel na světě. Bohužel obyčejná masově produkovaná čokoláda vzniká pražením, zkapalňováním, mletím a následným smícháním kakaových bobů s rafinovaným cukrem, aditivy, mléčnými prášky, hydrogenovanými tuky, konzervanty a jinými dodatky a z původních hodnot nezbývá prakticky nic. Naopak, díky cukru a aditivům vzniká mnoho prázdných kalorií a psychických závislostí. Proto, pokud chcete udělat něco pro sebe, zvolte vždy vysokoprocentní čokoládu. Ze začátku vám může připadat hořká, ale časem si na to zvyknete. Navíc stačí daleko menší množství kvalitní čokolády, která vás uspokojí a tím pádem i ušetříte vaší peněžence. Mluvíme z vlastní zkušenosti.

Moderní výzkumy však ukázaly, že kakao, kromě jeho úžasné chuti, obsahuje i důležité sloučeniny, které mohou blahodárně prospět vašemu zdraví. Zdravotní přínosy kvalitního kakaa zahrnují snížený zánět, zlepšené zdraví srdce a mozku, kontrolu hladiny cukru v krvi a hmotnosti a i zdravé zuby a kůži. Kakao je prostě SUPERPOTRAVINA.

Proč byste si měli, nejlépe na denní bázi, dopřát kvalitní čokoládu nebo lžíci kvalitního kakaa ?

  •  je bohaté na důležité vitamíny skupiny B, C a E a minerály jako třeba hořčík, vápník, železo, draslík, měď, zinek a mangan
  • obsahuje zdravé tuky, které neovlivňují hladinu cholesterolu
  • obsahují dopamin a serotonin ( hormon štěstí), které příznivě ovlivňují duševní zdraví i náladu
  • vysokou hodnotu antioxidačních jednotek (polyfenoly a flavanoly) málokdo ví, že čokoláda obsahuje vysoké množství prebiotické vlákniny, která živí prospěšné střevní bakterie, díky tomu se také produkuje serotonin
  • obsahuje také nemalé množství teobrominu, což je látka povzbuzující
  • další benefity kakaa podložené výzkumy najdete v našem článku  Kakao – superpotravina, kterou byste se měli rozmazlovat na denní bázi.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota  1450 kJ (349 kcal)
tuky   13,10 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny 7,86 g
sacharidy    14,6 g
     z toho: cukry    0,45 g
vláknina 37,2 g
bílkoviny  24,65 g
sůl   0,047 g
 
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.