Kakaové boby - nepražené a neloupané

Kód: 2348/200 2348/100 Zvolte variantu
Novinka
Neohodnoceno
178 Kč 99 Kč od 99 Kč 154,78 Kč bez DPH 86,09 Kč bez DPH od 86,09 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
25.11.2020 25.11.2020 Zvolte variantu

Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Nepražené raw kakaové boby jsou bez cukrů a dalších přídatků, obsahují antioxidanty, vitamíny i minerály. V kakaových bobech nejsou žádné trans-tuky ani cholesterol. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické pro své výjimečné aroma a chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaové boby rostou na kakaovníku Theobroma – malém, stálozeleném stromě.  Indiáni nazývali kakao pokrmem bohů, příznivci zdravé výživy dnes řadí kakaové boby mezi supertpotraviny. Kakaovník produkuje velké luskovité plody, které obsahují 20 – 60 kakaových bobů oblepených sladkou, lepkavou, bílou dužinou.

Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády. Jsou vhodné i k přímé konzumaci, např. jako oříšky - oloupané i neoloupané (se slupkou). Rozdrcené boby lze použít také v kuchyni na přípravu pokrmů. Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Nepražené raw kakaové boby jsou bez cukrů a dalších přídatků, obsahují antioxidanty, vitamíny i minerály. V kakaových bobech nejsou žádné trans-tuky ani cholesterol. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické pro své výjimečné aroma a chuť. Nepražené kakaové boby mají oříškovou, hořko sladkou chuť. Chutí se podobají hořké čokoládě – jsou ale ještě o něco hořčí. Kakaové boby se suší přírodně v Ekvádoru na slunci (vysoká teplota - tropy). Uměle sušeny nejsou.

Jsou dobrým zdrojem :

  • hořčíku
  • síry
  • železa
  • manganu
  • zinku
  • mědi
  • vysoký obsah antioxidantů
  • flavonoidy
  • nasycený tuk - kyselinu stearovou

Původ zboží: Ekvádor 

Přečtěte si o této superpotravině něco více v tomto článku Kakao – superpotravina, kterou byste se měli rozmazlovat na denní bázi.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota

 2310 kJ (561 kcal)

tuky

  48,92 g

     z toho: nasycené mastné kyseliny

  29,15 g

sacharidy

   1,2 g

     z toho: cukry

   1,19 g

vláknina

30,4 g

bílkoviny

  13,79 g

sůl

  0,030 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.