Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru

Kód: 2056
Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
289 Kč 251,30 Kč bez DPH
Na dotaz
Můžeme doručit do:
8.6.2022
Položka byla vyprodána…

Drcené kakaové boby v kokosovém nektaru stačí snadno rozkousat a užít si příjemnou chuť i účinky na tělo i duši bez špetky špatného svědomí.

Přirozený zdroj antioxidantů, hořčíku, vápníku, železa, draslíku a fosforu, obsahuje pouze přírodní kokosový nektar bez dalšího přidaného cukru ani sladidla. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Kakaové boby jsou 100% bio a raw, pocházejí z Peru. Kokosový nektar je v bio kvalitě a zemí původu je Indonézie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl

  • Flavonoidy - chrání tělo před účinky volných radikálů, spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
  • Antokyany - jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
  • Železo a hořčík -  přispívají ke snížení únavy, přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi
  • Theobromin a v malé míře kofein - účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.

 

Naopak  - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.

  • díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin
  • díky obsahu železa přispívají k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle
  • díky obsahu železa přispívají k normální funkci imunitního systému
  • díky obsahu vápníku přispívají k normální funkci trávicích enzymů
  • díky obsahu hořčíku, fosforu, vápníku a železa přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu
  • díky obsahu hořčíku, vápníku a železa podporují zdravé dělení buněk
  • sladký nektar z kokosové palmy je skvělým přírodním tekutým sladidlem, má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu.

 

Složení: kakaové boby bio, kokosový nektar bio

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota 2 385 KJ / 578 kcal

Tuky 48 g

    z toho nasycené 26 g

Sacharidy 14 g

   z toho cukry 14 g

Vláknina 23 g

Bílkoviny 11 g

Sůl** 0,1 g

Vápník  184 mg (23 %)*

Draslík 560 mg (28 %)*

Fosfor 154 mg (22 %)*

Železo 6,8 mg (48 %)*

Hořčík 244 mg (65 %)*

* referenční hodnoty příjmu 

** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku

 

Uchovávejte na chladném, suchém a temném místě.

 

Upozornění: Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami  (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu). Opatrně by s čokoládou měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení