Čisté ghí - přepuštěné máslo z bovinního colostra

Kód: 248/360 248/420 248/595 Zvolte variantu
Doporučujeme
Neohodnoceno
250 Kč 265 Kč 320 Kč od 250 Kč 217,39 Kč bez DPH 230,43 Kč bez DPH 278,26 Kč bez DPH od 217,39 Kč bez DPH
Skladem Na dotaz Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
30.11.2020 15.12.2020 30.11.2020 Zvolte variantu

 Bezvodný máselný tuk z bovinního colostra - je tedy zbaveno vody. V Ajurvédě je ceněno jako elixír života. Obsahuje vysokou koncentraci vitamínů rozpustných v tucích. Díky jeho vysokému stupni přepalování ( 200 - 250 °C) ho můžete použít v kuchyní pro smažení, pečení, dušení, přípravu omáček, polévek ...

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Co je GHÍ máslo?
Jedná se o přepuštěné máslo – tedy máslo zbavené vody (jinak „bezvodé“) . Jako ghee (ghí) se k nám dostává znovu z Indie, kde je v Ajurvédě ceněno jako elixír života. V minulosti bylo v našich zemích známé a používané na pečení.
 
Jaké jsou vlastnosti GHÍ?
Odstraněním vody se prodlužuje trvanlivost máselného tuku na několik měsíců při vhodném skladování. Obsahuje vysokou koncentraci vitamínů rozpustných v tucích. Má výrazně vyšší stupeň (teplotu) přepalování (200 – 250 °C).
 
Co je Colostrum?
Colostrum je mateřské mléko, kterým matky všech savců krmí mláďata . Je přirozeným zdrojem bílkovin, vitamínů, cukrů a minerálů – celkem obsahuje více než 200 účinných složek v jedinečném poměru. Napomáhá tvorbě a optimalizaci imunitního systému (harmonizuje ho). Má účinky antibakteriální a protivirové, podporuje vývoj mozku, tvorbu kostí a svalů (tyto účinky má i na dospělé jedince).
 
GHÍ z COLOSTRA
Oproti běžnému máslu má výrazně vyšší obsah vitamínů A (na 100 g 500 % *RDD), E (na 100 g 30 % RDD) a K (na 100 g 130 % RDD). Ghí má vysoký kouřový bod 200 - 250 °C a nepřepaluje se. Ghí je 99,5 % tepelně ošetřené - pasterované. Napomáhá spalovat tuky, detoxikovat tělo a udržuje zásadité prostředí v těle - zabraňuje vzniku zánětu. 
*RDD - referenční denní dávka
 
Použití
V teplé kuchyni na smažení, pečení a dušení, na přípravu polévek a omáček. Nepřepaluje se, nevystřikuje, zachovává si svou vůni a chuť.
 
Důkladná pasterizace zajišťuje 12ti měsíční trvanlivost.