Čisté ghí - přepuštěné máslo z bovinního colostra
Kód: 248/360 248/420 248/595 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Co je GHÍ máslo?
Jedná se o přepuštěné máslo – tedy máslo zbavené vody (jinak „bezvodé“) . Jako ghee (ghí) se k nám dostává znovu z Indie, kde je v Ajurvédě ceněno jako elixír života. V minulosti bylo v našich zemích známé a používané na pečení.
Jaké jsou vlastnosti GHÍ?
Odstraněním vody se prodlužuje trvanlivost máselného tuku na několik měsíců při vhodném skladování. Obsahuje vysokou koncentraci vitamínů rozpustných v tucích. Má výrazně vyšší stupeň (teplotu) přepalování (200 – 250 °C).
Co je Colostrum?
Colostrum je mateřské mléko, kterým matky všech savců krmí mláďata . Je přirozeným zdrojem bílkovin, vitamínů, cukrů a minerálů – celkem obsahuje více než 200 účinných složek v jedinečném poměru. Napomáhá tvorbě a optimalizaci imunitního systému (harmonizuje ho). Má účinky antibakteriální a protivirové, podporuje vývoj mozku, tvorbu kostí a svalů (tyto účinky má i na dospělé jedince).
GHÍ z COLOSTRA
Oproti běžnému máslu má výrazně vyšší obsah vitamínů A (na 100 g 500 % *RDD), E (na 100 g 30 % RDD) a K (na 100 g 130 % RDD). Ghí má vysoký kouřový bod 200 - 250 °C a nepřepaluje se. Ghí je 99,5 % tepelně ošetřené - pasterované. Napomáhá spalovat tuky, detoxikovat tělo a udržuje zásadité prostředí v těle - zabraňuje vzniku zánětu.
*RDD - referenční denní dávka
Použití
V teplé kuchyni na smažení, pečení a dušení, na přípravu polévek a omáček. Nepřepaluje se, nevystřikuje, zachovává si svou vůni a chuť.
Důkladná pasterizace zajišťuje 12ti měsíční trvanlivost.