CITRÓNOVÝ KOLÁČ

Troubu předehřejeme na 200°C. Vypracujeme těsto, kterým vyložíme kulatou formu či zapékací mísku o průměru 22 cm tak, aby těsto pokrývalo nejen dno, ale i okraje formy.  Pečeme 10-15 minut, jakmile korpus začně růžovět, vyjmeme ho z trouby.

KORPUS

11.12

  • 1 šálek kokosové mouky
  • 1/2 šálku strouhaného kokosu
  • 3 vejce
  • 1/4 šálku másla
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce vody
  • špetka soli

CITRONOVÝ KRÉM

  • 3 žloutky
  • 3/4 šálku xylitolu
  • 1 šálek citronové šťávy (4 větší citrony)
  • cintronová kůra
  • 3 lžíce neochucené želatiny
  • 1/2 šálku vody
  • 1 a 1/4 šálku smetany ke šlehání 30%

Ze 4 větších citronů vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. V hrnci vyšleháme žloutky spolu xylitolem, citronovou šťávou a kůrou. Směs zahříváme 6-8 minut, dokud mírně nezhoustne. POZOR - směs nesmí vařit. Poté odstavíme ze sporáku a vmícháme želatinu, kterou jsme rozpustili ve 1/4 šálku studené vody. Citronovou směs necháme 30-45 minut vychladnout. Mezitím si s trochou xylitolu vyšleháme smetanu, kterou poté mixérem vmícháme do schladlé citronové směsi. Naneseme na korpus, ozdobíme strohanou citronovou kůrou a necháme několik hodin odležet v chladu.

8