Kvalita konzumované potravy a celková skladba našeho jídelníčku má nezanedbatelný vliv na naše zdraví. Nutriční hodnota kvalitních, tedy čerstvých a nezpracovaných potravin je rozhodně vyšší oproti zpracovaným produktům, které často obsahují přidaný cukr, sůl, transmastné kyseliny a konzervanty, umělá aditiva, barviva, aromata či mají nízkou biologickou hodnotu bílkovin. Čerstvé, minimálně průmyslově zpracované potraviny mají vyšší obsah vitamínů, minerálů, enzymů a antioxidantů. Důle...
Blog
Tento článek vznikl na základě zkušeností a názorů podloženými studiemi z blogů pana Dr. Axe a Dr. Berga. Za nás jsou to rozhodně důvěryhodné zdroje a to, co píší a hlásají, nám dává smysl a s velkou většinou názorů jsme se shlédli. Pan Dr. Axe mimo jiné založil funkční medicínské centrum v Nashvillu, které se stalo jednou z nejznámějších klinik na světě, spolupracoval se širokou škálou sportovců, napsal několik slavných bestsellerů a dívá se na jídlo jako na lék. A pan D...
Jelikož jsme každodenní konzumenti kvalitní vysokoprocentní čokolády a nezaznamenáváme žádné zdravotní problémy, ba naopak, cítíme se po ní skvěle, máme dobrou náladu a zasytí nás, rozhodli jsme se sepsat několik benefitů, co tento boží produkt může nabídnout. Třeba i vás osloví konzumace kvalitní čokolády a kakaa na denní bázi a rádi přesedláte z průměrné čokolády na vysokoprocentní. Studiemi podložené účinky kakaa a vysokoprocentní čokolády : 1. Bohaté na POLYFENOLY, které poskytují ně...
Tuto očistnou kúru jsme vyzkoušeli poprvé v létě roku 2020 a nadchla nás natolik, že ji od té doby praktikujeme pravidelně každý rok. Má i velký ohlas u našich známých. ...