Polévka z řapíkatého celeru

SUROVINY:

  • řapíkatý celer 250 g  
  • voda/zeleninový vývar 1 l                    
  • smetana 150 ml
  • mrkev 150 g
  • máslo 30 g
  • čerstvě mletý pepř
  • velká cibule 1 ks
  • zázvor 1 cm        
  • sůl

POSTUP:

Na másle osmažíme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev.
Po krátkém zarestování zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme na plátky nakrájený zázvor, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
Vyndáme 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou naběračkou a necháme stranou.
Zbytek polévky rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme pepřem a smetanou. Vařenou mrkev s celerem vrátíme zpět do hrnce a necháme krátce prohřát.


Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení