Polévka z řapíkatého celeru

SUROVINY:

  • řapíkatý celer 250 g  
  • voda/zeleninový vývar 1 l                    
  • smetana 150 ml
  • mrkev 150 g
  • máslo 30 g
  • čerstvě mletý pepř
  • velká cibule 1 ks
  • zázvor 1 cm        
  • sůl

POSTUP:

Na másle osmažíme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev.
Po krátkém zarestování zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme na plátky nakrájený zázvor, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
Vyndáme 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou naběračkou a necháme stranou.
Zbytek polévky rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme pepřem a smetanou. Vařenou mrkev s celerem vrátíme zpět do hrnce a necháme krátce prohřát.


Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz