Chocolat Madagascar Kakaové boby (Grand Cru de Sambirano) ve 100% čokoládě, 1Kg

Kód: 3861
Neohodnoceno
1 299 Kč 1 159,82 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do:
21.6.2024
Položka byla vyprodána…

Single origin pražené kakaové boby ve 100% hořké čokoládě a posypané oceněným sušeným kakaem. Oceněno bronzovou a stříbrnou medailí AoC! Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století. Odrůda kakaa je zácné Criollo-Trinitaro ze Sambirana, Forastero ze Sambirana

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaové boby se extrahují z kakaovníku. Jsou (tak jako kvalitní vysokoprocentní čokolády) mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale hl. minerálů a stopových prvků, např.:

  • Hořčíku - hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi.
  • Mědi - ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně.
  • Manganu - který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi.
  • Železa - jenž je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně.
  • Fosforu - ten podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus.

madag3

Theobromin, který je obsažený v kakaových bobech je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný. Nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, neprodukuje pocity nervozity a není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává.

Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů v bobech (vč. kofeinu) jsou skvěle stabilizovány jak theobrominem, tak jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina.

Doporučujeme dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

bublina a nařízení

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

madag4

Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin. 

madag5

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.

Kakao k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv. 100% hořká čokoláda je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů. Má krásnou, světle hnědou až červenou barvu a její komplexní chuť se pomalu rozvíjí v ovocné, citrusové a příjemně nahořklé kakaové tóny. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu.

Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko, a je tedy vhodná i pro vegany a vegetariány. Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova). 

Malé množství třtinového cukru obsahuje pouze pudrový posyp na bobech, nikoli však boby samotné ani 100% hořká čokoláda ve které jsou obaleny. Tato sladká stopa je téměř nepatrná. Superpotravina k posílení energie.

madag6

Hmotnost: 1000g
Země původu: Madagaskar
Složení: Pražené kakaové boby z Madagaskaru, hořká čokoláda z Madagaskaru. Podíl kakaa 100 %. Vyrobeno v manufaktuře, která zároveň zpracovává i kešu ořechy a mléko.

Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 2319 kJ/554 kcal
Tuky 41 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 29 g
- z toho cukry 7 g
Vláknina  24 g
Bílkoviny 15 g
Sůl 0,05 g

Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny

Skladování: Na suchém a chladném místě mimo přímé sluneční záření, ideálně ve vzduchotěsné nádobě

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz