Naive 72% Antiviral Molecules (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru), 20g

Kód: 3134
Neohodnoceno
Značka: Naive
99 Kč 88,39 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
16.4.2024

Tato 72% speciální bioaktivní tmavě-fialová čokoláda je bez cukru a doplněna se 4-složkovým antivirálním komplexem (černý česnek, kolostrum, echinacea a zinek orotát). Obsahuje 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  

"Dostávám často otázku - Proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu? A před odpovědí vždy váhám. Měl bych vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo jednoduše říct, že jsem uviděl díru na trhu? Pravdou je, že ani jedna z odpovědí není správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. “  - Domantas Užpalis

Domantas

Jedná se o původní Molecules™ bioaktivní fialovou čokoládu Naive ve variantě ANTIVIRAL, doplněná o recepturu 4 silných přírodních složek: černý česnek, kolostrum, echinacea a zinek orotát  

Molecules ™ je nejinovativnější produkt, který Domantas Užpalis kdy vytvořil. Zkoumal chemické složení kakaa, který je úžasný přírodní zdroj pro endokanabinoidy (anandamid/n-arachidonoylethanolamin a sloučeniny strukturově podobné endokanabinoidům), opiáty a stimulanty (alkaloidy). Slovo anandamid pochází ze sanskrtu z „Ānanda“ neboli „blaženost“.  Jako neurotransmiter je anandamid prekurzorem euforických pocitů a dobré nálady.

Terapeutická dávka těchto chemikálií může změnit chemii mozku a vyvolat euforii. Ve spolupráci s vědci byl vyvinul proces zachování velkého množství endorfinů, antioxidantů, stopových minerálů a vitamínů přirozeně přítomných v kakau. Tato čokoláda je věnována lidem, kteří chtějí hacknout vlastní biologii. V čerstvých kakaových bobech se vyskytuje více než tři sta fytochemikálií a obsahuje téměř čtyřikrát více antioxidantů než industriální tmavá čokoláda. Vyvinuli metodu, jak to vše co nejvíce zachovat. Již od fermentace a sušení vybraných fialových bobů se postupuje velmi specificky. Výsledkem je mohutná koncentrace množství fenolických sloučenin a přírodních fytochemikálií na porci - 30krát vyšší než RDA!

„K oslazení čokolády v tomto případě použili erythritol - přírodní sladidlo, které se běžně vyskytuje v ovoci, ale i v houbách. Má 70% sílu sladivosti běžného cukru, ale není tělem absorbován, takže nemá kalorickou hodnotu.´´

Barva samotné čokolády je závislá na šarži.,, Někdy má fialové tóny trochu silnější, jindy slabší, pokud k ní však přiložíte jakoukoli jinou čokoládu a podíváte se pozorně, rozdíly jsou vždy patrné´´. To nejvíce podstatné, je však obsah skutečně fialových kakaových bobů, ze kterých je Molecules vyrobená a unikátní proces, který tento obsah maximálně zachovává. Výsledkem je nálož takových látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití doslova cítit.

Fialová ,,molekulová´´ čokoláda je také plná mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém.

GENETIKA KAKAA: Chuncho kakao použité do ,,Molecules™´´ roste v údolí Machu Picchu, kde se Andy setkávají s nížinami pokrytými deštným pralesem, a je uznáváno jako jedno z nejvzácnějších a nejlepších odrůd kakaa na světě. Toto původní kakao z dědictví (heirloom cacao) má jedinečné chemické složení, které koreluje s biologickou rozmanitostí bohaté oblasti deštného pralesa v Cuscu.

MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Molecules™ překračují hranici mezi jídlem a medicínou. Tato přirozeně fialová čokoláda obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.

ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací. 

NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: Molecules™ obsahují jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí čokoládovna Naive své unikátní čokolády, ze kterých se budou radovat chuťové pohárky každého labužníka. Celý proces výroby čokolád se nazývá ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr Domantas začíná pečlivě pražit čerstvé kakaové boby a tato lahodná vůně se začne linout celým městečkem. Stejně jako před sto lety dle prastaré receptury, tak i v Naive se kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. Tato čokoládovna je jedna z pouhých 200 výrobců tohoto typu na světě, která začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem.

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány do Litvy. Pro Naive jsou nejdůležitější dvě kritéria: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. V Naive si dávají záležet na tom, aby vždy vyráběli čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. 

Domantas Uzpalis

Tato unikátní tmavá 75% čokoláda bez cukru, emulgátoru a jakýchkoli zbytečných aditiv je mimo výše zmíněného velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G
Energetická hodnota 2600 kJ/621 kcal
Tuky 44 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 37 g
z toho cukry (jako polyoly) 32 g
Bílkoviny  10 g
Sůl 0,017 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty
Hmotnost: 20 g
Vyrobeno: Litva
Složení: Molecules™ fialové kakao, erytritol, kakaové máslo, hovězí kolostrum 30% IgG *, černý česnek *, extrakt z echinacey *, zinek orotát. Obsah kakaové sušiny min. 72%.  Může obsahovat stopy mléka, pšenice nebo arašídů. / *přírodní zemědělství
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.
Aroma profil/tóny kakaa: citron, tmel, bílá zmrzlina, akvavit, citronová kůra
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz