Naive 57% Kefír (darkmilk), 57g

Kód: 3965
Neohodnoceno
Značka: Naive
195 Kč 169,57 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Naive 57% speciální litevská mléčná čokoláda s aktivním kefírem. Tabulka této čokolády mění způsob, jakým vnímáme mléčnou čokoládu. Dodává až ,,šampaňský´´ nádech a mírně kyselou dochuť. Aroma tvořící kefírové mikroorganismy, které jsou v čokoládě stále aktivní, fungují jako kouzlo a tvoří patrné květinové tóny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí čokoládovna Naive své unikátní čokolády, ze kterých se budou radovat chuťové pohárky každého labužníka. Celý proces výroby čokolád se nazývá ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr Domantas začíná pečlivě pražit čerstvé kakaové boby a tato lahodná vůně se začne linout celým městečkem. Stejně jako před sto lety dle prastaré receptury, tak i v Naive se kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. Tato čokoládovna je jedna z pouhých 200 výrobců tohoto typu na světě, která začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem.

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány do Litvy. Pro Naive jsou nejdůležitější dvě kritéria: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. V Naive si dávají záležet na tom, aby vždy vyráběli čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. 

  

"Dostávám často otázku - Proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu? A před odpovědí vždy váhám. Měl bych vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo jednoduše říct, že jsem uviděl díru na trhu? Pravdou je, že ani jedna z odpovědí není správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. “  - Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

O kefíru můžeme s klidem říct, že je to vítězství mléka nad časem. V Litvě existují prastaré tradice vytváření kefíru, autentického produktu kulinářského dědictví a přirozené kultivace/fermentace mléka po tisíc let. Kefír přirozeně obsahuje probiotika, symbiózu prospěšných bakterií a kvasinek, které fermentují a tím také přirozeně konzervují mléko. Tajemná kefírová zrna se předávají dál z generace na generaci, aby se udržela dlouhá tradice tohoto vitálního nápoje. ,,Ve jménu svého inovativního ducha jsem se rozhodl vyrobit něco skutečně neortodoxního smícháním kefíru se svou čokoládou. Díky živým mikroorganismům tento výtvor zraje dál (jako třeba sýr) a jeho chuť se postupně vyvíjí. Je to dostatečně nadčasové?´´

V kavkazské oblasti jsou zrna kefíru známá pod názvem „Prorokova zrna“. Legenda o původu zrn praví, že ortodoxní křesťany kavkazské oblasti obdaroval sám prorok Mohammed posvátnými zrnky kefíru. Mohammed údajně učil lidi, jak z nich vyrábět kefír a lidé si jej ctili jako superpotravinu podporující zdraví. Zrna kefíru i způsoby nakládání s nimi si udržovali lidé po mnoho generací v úplné tajnosti. Vlastnit tato zrna kdysi znamenalo mít velké bohatství. Lidé věřili, že magická moc kefíru by se nějak snížila, kdyby se tajemství výroby sdílelo mimo jejich region. Kefír byl vždy ceněn jako potravina lidového léčitelství, ale tajemství a klíč k výrobě kefíru se dostali k širší veřejnosti až počátkem 20. let.

Tato unikátní kefírová darkmilk 57% čokoláda je bez rafinovaného bílého cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv, a je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému a kefírovému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Kefírová čokoláda Naive 57% je oslazená surovým třtinovým cukrem a "grass fed" mlékem v celkovém množství 17,1g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G
Energetická hodnota 2116 kJ/503 kcal
Tuky 45,6g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,7 g
Sacharidy  42,8 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny  6 g
Sůl  44mg


Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty
Vyrobeno: Litva
Hmotnost: 57 g
Složení: Speciální kakao*, surový třtinový cukr*, kakaové máslo *, kefír (10%), pastvené("grass fed") sušené mléko *, . * divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 57 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.
Aroma profil/tóny: tóny mléčné zmrzliny, šampaňského, mandlí a květin. Kyselé tóny a osvěžující mléčná chuť.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz