Naive 67% Ambrosia (tmavá pylová čokoláda s medem), 57g
Kód: 3137Související produkty
Detailní popis produktu
O Domantasově Naïve
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí čokoládovna Naive své unikátní čokolády, ze kterých se budou radovat chuťové pohárky každého labužníka. Celý proces výroby čokolád se nazývá ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr Domantas začíná pečlivě pražit čerstvé kakaové boby a tato lahodná vůně se začne linout celým městečkem. Stejně jako před sto lety dle prastaré receptury, tak i v Naive se kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. Tato čokoládovna je jedna z pouhých 200 výrobců tohoto typu na světě, která začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem.
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány do Litvy. Pro Naive jsou nejdůležitější dvě kritéria: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. V Naive si dávají záležet na tom, aby vždy vyráběli čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury.
"Dostávám často otázku - Proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu? A před odpovědí vždy váhám. Měl bych vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo jednoduše říct, že jsem uviděl díru na trhu? Pravdou je, že ani jedna z odpovědí není správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. “ -Domantas Užpalis
Biodynamické 130 let staré včelíny Naive se nachází ihned vedle lesa, kde včely shromažďují svůj vynikající nektar. Díky své jedinečné poloze je med a pyl tmavě jantarově zbarvený a má tóny mechové země a lesa. Tyto organické suroviny vytvářejí neobvyklou alchymii s Naive čokoládou. Složitý proces kombinování medu s čokoládou řadí tuto recepturu mezi technologicky nejsofistikovanější Domantasovy recepty. Z důvodu struktury nebylo možné (ačkoli to byl původní plán Domantase), vytvořit tuto čokoládu výhradně s medem a úplně bez cukru. Proto obsahuje nutné množství surového třtinového cukru.
Ruští vědci, kteří udělali společně s Rumunskými a Francouzskými vědci mnoho výzkumů včelích produktů potvrdili, že Včelí chléb ( fermentovaný květový pyl - ambrosie ) obsahuje "vše, co je potřebné pro lidský organismus k přežití". Jedná se tak o dokonalou celistvou potravinu. Včelí chléb, je jedním z nejstarších potravinových doplňků na světě. Je jisté, že kdyby dietologové využili všech dosavadních výzkumů a možností a rozhodli se vytvořit dokonalý potravinový doplněk, vzniklo by něco velmi podobného včelímu chlebu. Ten však obsahuje, stejně jako mateřské mléko dokonce i v současné době stále mnoho nedefinovatelných substancí. Budoucnost snad o tomto zázraku časem odhalí i více..
Tato unikátní 67% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z lesního medu a třtinové šťávy), aminokyseliny a enzymy z pylu, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
67% Pylová čokoláda Naive je oslazená lesním medem a surovým třtinovým cukrem v celkovém množství 18,8g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
POZOR: Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty. Není vhodné pro osoby s alergií na včelí složky, pyl a med. Pokud jste citlivý na některý z produktů včel, poraďte se o konzumaci s lékařem.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G | |
Energetická hodnota | 2449 kJ/585 kcal |
Tuky | 37.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 22 g |
Sacharidy | 52 g |
z toho cukry | 33 g |
Bílkoviny | 5 g |
Sůl | 42 mg |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaové produkty |
---|---|
Hmotnost: | 57 g |
Vyrobeno: | Litva |
Složení: | kakao*, třtinový cukr*, čisté kakaové máslo*, ambrosie(včelí pyl)*, lesní med*. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 67%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku. |
Skladování: | Skladujte v chladu a suchu. |
Původ bobů: | Bolívie |