Nepasterizovaný kaviár z divokého lososa (Kamčatka), 200 g

Kód: 4202
Neohodnoceno
Značka: Cavipoint
960 Kč 857,14 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do:
3.7.2024
Položka byla vyprodána…

Syrové jikry divokého růžového Kamčatského lososa z nemražené suroviny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pokud objednáváte kaviár, nevolte dobírku. Zasíláme chlazené s ledovou vložkou a pouze s platbou předem.

POZOR, kvůli politickým důvodům je aktuálně název na etiketě změněn z azbuky, původ je však stále stejný a to Kamčatka (RU)!

CAVIPOINT Alaska malossol "Kamčatský standard" - je nepasterizovaný červený kaviár z jiker nejkvalitnějšího divokého lososa růžového z Kamčatky. Kamčatka je divoký Ruský ráj/kraj daleko na východě Sibiře. Jde o odlehlý poloostrov sopek v Tichém oceánu, izolovaný od zbytku pevniny skoro jakoby to byl ostrov. Díky své naprosté absenci průmyslu si uchoval panenskou přírodu a jedinečně čisté prostředí. Na Kamčatku se dnes dá dostat takřka pouze letecky. Je málo obydlená a její divokou tajgou se toulají hnědí medvědi, řeky jsou plné lososů a vzduch, voda i půda jsou panensky čisté.

Růžový losos ulovený v divočině Kamčatky je jedinečný v tom, že se ve volné přírodě živí přirozeně pouze planktonem, malými rybkami, kraby, krevetami, slávkami a jinými korýši a jeho strava neobsahuje umělé přísady, hormony a antibiotika, jak je tomu bohužel často u ryb pěstovaných na farmách člověkem. Právě na Kamčatce, jen tři týdny v roce, cca od půlky července do začátku srpna, se rodí nejchutnější a jedinečný kaviár z lososa z hlediska obsahu živin, vitamínů a minerálů.

Kamčatský červený kaviár Oncorhynchus gorbusha má jasně oranžovou barvu, příjemnou vůni moře, hustou konzistenci a bohatší chuť ve srovnání s kaviárem růžového lososa získávaným na Aljašce. Jen na Kamčatce a nikde jinde na světě se ryby loví nevodem 400 m od pobřeží a každá živá ryba končí v přímo na pobřeží umístěných facilitách, jež zpracovávají jen nejčerstvější ryby a sklízejí ten nejlepší lososí kaviár světa.

Kamčatský červený kaviár má nejen úžasné chuťové vlastnosti, ale je zejména zdrojem supervýživy:

  • Obsahuje hojnost minerálů a stopových prvků, jódu, vápníku a hořčíku, železa, selenu, draslíku, fluoru, fosforu i chrómu.
  • Esenciálních mastných kyselin omega-3 (EPA, DHA) a surového cholesterolu
  • Vitamínů skupiny B (zejména nálož B12 a B5), A, D, E, K2 a další cenné vitamíny a minerály.

Rybí jikry nebo rybí vejce jsou od pradávna posvátným jídlem po celém světě. Dr. Veston Price ve svých spisech podrobně popsal, jak dlouho se domorodci z And vydávali nést sušené rybí jikry od moře zpět do svých vesnic vysoko v horách (někdy i stovky mil), aby těm v plodném věku dodali živiny potřebné k početí zdravých dětí. Tato vejce bohatá na živiny jsou bohatá na vitamíny A, D i K2 (aktivátor X) a spolu se zinkem, jódem a mastnou kyselinou DHA tak ukrývají často defictiní a silnou supervýžvu pro kojence, děti, i dospělé. Podle nedávné analýzy financované WAPF UBE Laboratories obsahují rybí vejce 17 000 IU vitaminu D na lžíci! Eskymáci konzumovali ve velkém množství jikry z lososa a jiných ryb, často denně. V teplé sezóně se lososová jikra sušila na slunci, aby byla zachována pro použití po celý rok (zejména pro těhotné ženy). Zatímco většina lidí spojuje rybí vejce s kaviárem, technicky jediné rybí jikry klasifikované podle tohoto jména pochází z prehistorického jesetera beluga beluga. Všechny ostatní odrůdy jsou jednoduše rybí vejce nebo jikry a neměli by se vlastně nazývat kaviárem (i když se obvykle připravují stejným způsobem). Proces kaviáru totiž zahrnuje oddělení rybích vajec od membrány jejich průchodem přes síto. Tekutina se odtlačí a vejce se lehounce osolí a čerstvě uzavřou v malých plechovkách nebo sklenicích. Méně kvalitní kaviár se případně pasterizuje či jinak upravuje a doplňuje aditivy.

Složení: jikry z divokého lososa (ryby)* (Oncorhynchus gorbusha) 96%, jedlá sůl, konzervant: kyselina sorbová. *alergen

Výživové údaje na 100 g:
energetická hodnota: 1055 kJ / 252 kcal
tuky: 18 g, - z toho nasycené mastné kyseliny: 3,2 g
sacharidy: 4 g, - z toho cukry: 0 g
bílkoviny: 25 g
sůl: 3,3 g

Hmotnost: 200g.

Balení: prémiové sklo.

Kvůli podmínkám skladování nepasterizovaného kaviáru jej vždy zasíláme pouze chlazený a ne na dobírku.

Skladujte při teplotě: 0°C až +4°C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do pár dnů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Proteiny
Hmotnost: 200 g (10 × 20 g v uzavíratelných sáčcích v rodinném balení).
Složení: Jikry z divokého lososa (ryby)* (Oncorhynchus gorbusha) 96%, jedlá sůl, konzervant: kyselina sorbová. *alergen
Skladování: Skladujte při teplotě 0°C až +4°C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do pár dnů.
Položka byla vyprodána…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz