ŠPALDOVÉ RIZOTO S DÝNÍ

SUROVINY NA 4 PORCE:

  • 1 menší dýně hokkaidó
  • 200 g špaldových krup
  • 400 ml vody
  • 150 ml bílého vína
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • himalájská sůl, pepř, kari, tymián

PŘÍPRAVA:

V hrnci rozehřejeme kokosový olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Až začně cibule zlátnout, přidáme na malé kostky nakrájenou dýni (hokkaidó jako jediný druh dýně můžeme konzumovat i se slupkou, nemusíme ji tedy odstraňovat). Dýni chvilku opékáme, poté podlijeme vínem. Až se víno odpaří, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, kari a tymián, podlejeme vodou a necháme dýni dusit do změknutí. Podle potřeby vodu přidáváme.

Špaldouvé kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni 40 - 50 minut. Podle potřeby přidáváme vodu, pokud se vyvaří a kroupy ještě na skus nejsou dostatečně měkké.

Uvařené špaldové kroupy promícháme s dýní, do horkého pokrmu můžeme přidat strouhaný sýr, např. parmezán, výborný je také kozí sýr.

Špaldové kernotto s dýní je zahřívací pokrm, výborně se hodí v  chladných podzimních a zimních dnech.


Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení