Realconservera Mini sardinky Millésimées (limitovaná edice), 90 g
Kód: 4874Související produkty
Detailní popis produktu
Tyto sardinky v oleji se vyznačují zářivě stříbrnou barvou, která je známkou čerstvosti a kvality. Jejich krémová textura a intenzivní rybí chuť jsou navíc umocněny macerací v olivovém oleji. Vysoký obsah Omega-3.
Pro co nejlepší chuť doporučujeme podávat je na opečeném chlebu potřeném čerstvými rajčaty nebo slaným máslem a s tenkými plátky cibule. Tato kombinace zvýrazňuje intenzivní rybí chuť a krémovou texturu, díky čemuž je každé sousto jedinečným gastronomickým zážitkem.
Původ: Atlantský oceán. Baleno ručně ve Španělsku
Fantastická chuť pro opravdové gurmety.
Sardinky jsou samozřejmě velkou nutriční a minerální bombou, avšak i kontroverzním tématem kvůli konzervaci, udržitelnosti, těžkým kovům apod.
Nízká hladina rtuti – Když velká ryba sežere malou rybu, pak tuto velkou rybu sežere ještě větší ryba, a tak dále. Pak v rybím potravním řetězci obvykle obsahují největší ryby na vrcholu tohoto řetězce také nejvíce rtuti. Drobné sardinky jsou velmi málo vystaveny rtuti a živí se zejména planktonem, takže jsou dobrou volbou i pro děti, těhotné a kojící matky a všechny ostatní. Zejména čím menší sardinky jsou, tím čistší je zpravidla jejich složení.
Výživa – konzervované sardinky jsou plné bílkovin, selenu, vápníku díky obsaženým kostičkám, vitamínu B12 a omega-3 tuků. Obsahují také důležitý vitamín D a mnoho dalších minerálů, stopových prvků a vitamínů.
Obecně jde o cenově dostupný zdroj vynikající výživy u kterého je pomyslným problémem jen konzervace (trvanlivost), obsah soli a téma oxidace. Luxusní značky jako tato, nabízí tu nejlepší gurmánskou chuť a požitek, který se dobře kombinuje s masivní výživovou hodnotou a paradoxním omezením z hlediska vysoké ceny, díky kterému si dopřejeme takovou lahůdku spíše občasně na chuť a zážitek, než jako pravidelný a hlavní zdroj výživy.
Použití v holistických směrech, ájurvédě a TČM
S rozsáhlými zdravotními přínosy a dlouhým seznamem živin zabalených v každé porci není divu, že sardinky fungují dobře, když jsou spárovány s mnoha formami holistické medicíny, včetně ájurvédy a tradiční čínské medicíny.
Ryby, jako jsou právě sardinky, mohou být součástí zdravé ajurvédské stravy, i když se doporučuje držet příjem střídmě, omezit konzumaci ryb pouze na oběd (či jedno jídlo dne) a minimalizovat příjem během podzimní sezóny. Podle ajurvédy se předpokládá, že určité druhy ryb, jako je sardinka, posilují sílu a imunitu, vyživují tělo a působí jako afrodiziakum.
V tradiční čínské medicíně se věří, že sardinky podporují zdraví ledvin a bojují proti únavě nadledvin. Říká se také, že zvyšují plodnost a mají chladivé vlastnosti, které mohou snížit příznaky nadměrného tepla, jako je vysoký krevní tlak, žízeň a zácpa.
Západ naopak označuje sardinku zpravidla jako zdroj purinů a kvůli přidané soli a konzervaci tak nevhodnou pro lidi s oslabením ledvin či sklonům ke dně - klasický paradox dnešních doporučení a přístupů.
Sardinky vs. tuňák
Sardinky a tuňák patří mezi nejoblíbenější druhy dostupných konzervovaných ryb. Oboje lze konzumovat také čerstvé, ale jsou stabilně k dispozici v oblíbené konzervované verzi, pokud hledáte rychlé a pohodlné jídlo na cestách. Každá ryba také nabízí množství důležitých živin v každé porci, zejména bílkovin, minerálů a omega-3 mastných kyselin.
Tuňák má velmi jemnou chuť, která je v ostrém kontrastu s rybí příchutí, kterou najdete v sardinkách. Liší se také způsobem, jakým jsou zabaleny; konzervovaný tuňák obsahuje pouze maso z tuňákových ryb, zatímco konzervované sardinky obvykle obsahují celou rybu včetně kostiček, orgánů a kůže což zaručuje vyšší obsah některých minerálů a látek.
Kromě toho, ačkoli jsou nutriční profily velmi podobné, sardinky obvykle obsahují zmíněné kosti, a proto nabízí vyšší množství vápníku a zároveň i vitamínu D z orgánů. Sardinky mají přirozeně velmi nízký obsah rtuti a těžkých kovů, přičemž některé druhy tuňáků mohou obsahovat vysoká množství, proto je důležité hlídat si zdroj i příjem (nejméně obsahují světlí tuňáci alalunga/albacore). Alelma alalunga z Řecka, kterého najdete také v naší nabídce, má dokonce certifikaci mercury free.

Složení: Sardinky (ryba), olivový olej, sůl.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 912kJ/219kcal
Tuky 15,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g
Sacharidy pod 0,5 g
Bílkoviny 21,1 g
Sůl 1,5g.
Uchovávejte na chladném a temném místě. Po otevření uchovávejte v chladničce a doporučuje se zkonzumovat do 24 h.
Hmotnost: 90 g netto (70 g odkapaný pevný podíl).
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Proteiny |
|---|---|
| Obsah balení: | 90 g netto (70 g odkapaný pevný podíl) |
| Složení: | Sardinky (ryba), olivový olej, sůl. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
