Karuna BIO 100% Rituální Kakao, 110 g
Kód: 4661Související produkty
Detailní popis produktu
Single origin ,,bean to bar“ BIO 100% strouhaná hmota pro přípravu rituálního kakaa z bobů odrůdy Chuncho - toto jemné kakao je absolutní raritou. Roste v horách údolí Urubamba v oblasti Quillabamba. V této oblasti je mnoho více než 100 let starých kakaovníků. Podle odborníků by toto kakao mohlo být předkem mnoha odrůd kakaa. Má obrovskou škálu chutí, tónů a vůní. Jedná se o jednu z nejvzácnějších odrůdu Peruánského kakaa vůbec.
Nejde o nízkotučné pravé kakao (suchý prášek jež je vedlejší produkt lisování kakaového másla), ale o strouhanou hmotu, která má podobné vlatnosti avšak s tím rozdílem, že obsahuje mnohem více kakaového tuku (tedy jde plnotučný "prášek").
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Superpotravina k posílení energie.
Proč je kakao pravděpodobně tím nejzdravějším energy nápojem, který můžete svému tělu dát?
Král antioxidantů: Podle hodnoty ORAC je kakao jednou z potravin s největším obsahem antioxidantů na Zemi – dokonce více než hvězdy jako goji, acai a borůvky. Kakao obsahuje 40x více antioxidantů než borůvky. Má úžasné skóre ORAC 98 000 na 100 g, např. i oproti borůvkám (2 400). Skóre ORAC měří schopnost antioxidantů absorbovat volné radikály (které pocházejí ze znečištění a toxinů v našem prostředí), které způsobují poškození buněk a tkání a mohou vést k onemocněním, jako je rakovina.
Lepší než kofein: Kakao je jediným nejbohatším zdrojem theobrominu ze všech potravin na světě. Theobromin je přirozeně se vyskytující pseudostimulant ze stejné chemické skupiny jako kofein, ale je daleko dlouhodobější a stabilnější než kofein a nevytváří nervozitu ani závislost.
Kognitivní funkce: Theobromin a další flavonoly v kakau pomáhají zlepšit kognitivní funkce – nejen ve stejný den, kdy jej konzumujete, ale také kumulativně v dlouhodobém horizontu, jak stárneme. Podívejte se na tuto studii.
Zlepšující náladu: Kakao má mnoho chemických sloučenin s měřitelnými vlastnostmi zlepšujícími náladu, včetně: serotoninu a prekurzorů serotoninu, jako je tryptofan ; neurotransmiter zvaný fenylethylamin (také známý jako „droga lásky“); a tělu vlastní přirozeně se vyskytující antidepresivum zvané anandamid (známé jako „molekula blaženosti“).
Zdraví pokožky: Flavonoly v kakau pomáhají regulovat zdraví pokožky na genetické úrovni, posilují kolagen a „výrazně“ redukují vrásky způsobené pobytem na slunci. Podívejte se na tuto studii publikovanou v Journal of Investigative Dermatology.
Zdraví zubů: Věřte tomu nebo ne, ale theobromin ve skutečnosti chrání zubní sklovinu před erozí. Theobromin dokonce porazil fluoridy ve srovnávací studii.
Kakao je nejvyšší rostlinný zdroj železa, který člověk zná, při neuvěřitelných 7,3 mg na 100 g. To je srovnatelné s hovězím masem (2,5 mg) a špenátem (3,6 mg).
Surové kakao je také jedním z nejvyšších rostlinných zdrojů hořčíku, nejvíce deficitního minerálu v západním světě. Hořčík je důležitý pro zdravé srdce a pomáhá přeměňovat glukózu na energii, což umožňuje vašemu mozku pracovat s laserově ostrou jasností a zaměřením. To může být důvod, proč tělo často vyžaduje čokoládu/kakao, obzvláště u vytížených a unavených jedinců.
Málokdo si uvědomuje, jak bohatým zdrojem živin a zejm. minerálů pravé kakao je. Je však potřeba myslet i na obsah antinutrientů a to zejména oxalátů v pravém kakau, proto nedoporučujeme více než 50 g prášku za den pro sportovce a 25 g pro nesportovce. Pokud přesto plánujete vyšší dávkování kakaa za den, pak doporučujeme přijímat současně také zdroj kvalitního vápníku a vitamínů D3+K2 jako prevenci tvorby vedlejších produktů oxalátu.
Pravé kakao je opravdovou superpotravinou a je pravděpodobně to nejzdravější energetikum, co můžete svému tělu dát. Umožňuje vám pracovat na vysoké úrovni a pomáhá vám cítit se dobře po celý den bez výkyvů a demineralizace.
Toto kakao neobsahuje cukr ani jiná aditiva, je přírodně bohaté na hořčík, který často chybí v denní stravě. Šálek horkého nápoje s kakaem, ke snídani nebo ke svačině, poskytne vašemu organismu uvolnění svalů i nervové soustavy. Účinně působí proti stresu a zabraňuje přetížení organismu.
Složení: 100% bio kakaové boby* (Peru) z kontrolovaného ekologického zemědělství. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny 100 %.
CZ-BIO-002
Alergeny: Může obsahovat stopy ořechů.
Energetická hodnota 2497 kJ/597 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 21 g
z toho vláknina 10 g
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,02 g
Odrůda kakaa: Chuncho.
Aroma profil: Silné ovocné příchutě, příjemná něžná kyselost a málo hořkosti, intenzivní kakao. Jemné květinové sladké tóny, připomínající čerstvé jarní růže.
Bezlepkové.
Veganské.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.
Hmotnost: 110 g.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaové produkty |
---|---|
Obsah 1 balení: | 110 g |
Složení: | 100% bio kakaové boby* (Peru) z kontrolovaného ekologického zemědělství. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny 100 %. |
Skladování: | Skladujte v chladu a suchu. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.