CHOKOS
Kód: 2342/50 2342/100 2342/250 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Naší instantní čokoládu vyrábíme ze surovin z rovníkových zemí Jižní Ameriky, konkrétně z Ekvádoru. Dodavatelé osobně nebo napřímo spolupracují s farmáři těchto zemí, dohlíží na sklizeň, nákup bobů a následnou přepravu sem do ČR, kde boby sami zpracovávají. A že je zde o rostliny dobře postaráno lze pak poznat na výtečné chuti a vůni samotných kakaových bobů ! A navíc v RAW a BIO kvalitě !
Nezaměřujeme se jen na samotnou chuť čokolády, ale hlavně na její funkčnost. Chtěli jsme si pochutnat na mléčné čokoládě, ale živočišné mléko nám nepřišlo z funkčního hlediska příliš prospěšné a právě tu funkčnost nám zajistilo kokosové mléko s vysokým podílem MCT tuků. Tyto tuky se stávají ve světě čím dál oblíbenějšími pro jejich funkci pomáhající našemu imunitnímu systému. Svým způsobem dokáží hacknout metabolismus a biohacking je v dnešní době stále více populárnější. Tento typ čokolády díky kokosovému mléku je daleko více funkční z hlediska hubnutí a obsažených kyselin - kyselina laurová, kaprylová, kaprová, myristová - některé jsou také obsaženy v mateřském mléce a dokáží likvidovat různé typy virů ( např. herpetické), zkrátka působí antiviroticky. Čokoláda tímto spadá do imunomodulačních potravin, na které si zaručeně pochutnáte. Navíc v kvalitní čokoládě tohoto tipu najdete prebiotickou vlákninu, která je palivem pro váš střevní mikrobiom. V dnešní době je stav naší mikroflóry čím dál více zásadní a v podstatě se již ví, že je druhým mozkem. Proto může být naše čokoláda právem označena za čokoládu funkčního charakteru, nýbrž efektivně působí na náš zdravotní stav. Budeme rádi v tomto odvětví průkopníky a již pro vás chystáme další funkční verze různých příchutí a rozhodně je se na co těšit.
Tato směs neobsahuje žádná umělá sladidla, barviva, konzervanty, lecitiny, emulgátory ani jiné umělé látky a aditiva, které se v přírodě přirozeně nevyskytují. Jde o doplněk složený výhradně z přírodních složek.
Jak si tuto čokoládu naplno vychutnat?
Prohlédněte si připravenou čokoládu, její povrch, její hustotu. Všimněte se její barvy. Jaký barevný nádech pozorujete? Přivoňte si k ní. Vychutnejte si její vůni. Zapojíte nejenom své chuťové pohárky, ale i vaše smysly. Popusťte uzdu své fantazii. Vůně také aktivují váš jazyk a připraví ho na požitek z této čokolády. Poté vezměte šálek a trochu z něj usrkněte. Dovolte jí na vašem jazyku roztát. Pozorujte hru chutí, která právě probíhá ve vašich ústech. Všímáte si, že na různých místech jazyka vnímáte trochu jiné chuťové odstíny?
POUŽITÍ
K vytvoření horké čokolády potřebujete jen směs a vodu !
Ranní šálek horké čokolády je oblíbeným rituálem mnoha lidí – potěší chuťové pohárky a jemně povzbudí mysl i tělo. Využití této čokolády je samozřejmě víceúčelové. Můžeme ho přidávat do klasických jogurtů, kaší, do pečení a nebo jen tak na lžičku. Samozřejmě se hodí také před tréningem. Na vylepšené verzi výhradně pro elitní cvičence budeme ladit směs přímo s naším partnerem Adamem Raw a je se rozhodně na co těšit.
SLOŽENÍ
Kakaová hmota BIO, sušené kokosové mléko BIO, panela BIO – sušená třtinová šťáva, kakaový prášek BIO