EXPIRACE 9/2024 AMEDEI Toscano Snacks čokoládka 20 g, různé varianty
Kód: 4305/TOS 4305/TOS2 4305/TOS3 4305/TOS4 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Amedei svačinková tyčinka, ideální na cesty, do práce nebo po tréninku. Sladký okamžik pauzy, který budete mít vždy s sebou.
Amedei přistupuje k tvorbě těchto malých snacků se stejnou myšlenkou, díky které je jejich čokoláda tak výjimečná. Okamžitá péče se zkušenostmi toho, kdo ví, že ty nejčerstvější ingredience musí být rychle zpracovány, aby si plně zachovaly svou neuvěřitelnou kvalitu.
Na výběr ze 4 variant:
1. Toscano Almonds - směs 66% extra tmavé čokolády plněná jemně na vzduchu praženými mandlemi Avola.
2. Toscano Pistachio White - bílá čokoláda plněná pistáciemi a guarandskou solí.
3. Toscano Coffee - mléčná čokoláda plněná něžným krémem z jemných káv.
4. Toscano Orange - směs 66% hořké čokolády s vzácnou pomerančovou náplní.
Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.
Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.
VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.
ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.
CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena v Toskánsku.
85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.
-PROCES-
Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.
Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením.
Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.
Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.
Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.
Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.
Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování.
Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.
HMOTNOST: 20 g.
VYROBENO: Itálie.
Země původu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada.
SLOŽENÍ:
Hořká čokoláda 66%: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, kakaová hmota. Kakao min. 66 % Náplň: lískový oříšek Piemont, třtinový cukr, kakaové máslo, mandle Avola (7 %), sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, zelené pistácie z Bronte, dextróza, vanilka, přírodní aroma. Může obsahovat vlašské ořechy
Poleva: Hořká čokoláda 66%: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, kakaová hmota. Kakao min. 66 % Náplň: třtinový cukr, piemontský lískový oříšek, mandle, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, zelené pistácie z Bronte, dextróza, sušené odstředěné mléko, pomerančový esenciální olej (2%), přírodní aroma. Může obsahovat vlašské ořechy
Poleva: Bílá čokoláda: třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko. Kakao min. 29 %. Náplň: Zelená pistácie z Bronte (32 %), třtinový cukr, lískový oříšek Piemont, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, dextróza, mandle, sušené odstředěné mléko, přírodní příchutě, sůl Guérande. Může obsahovat vlašské ořechy Alergeny: Lískové ořechy, mandle, pistácie, mléko.
Poleva: Mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32%. Náplň: lískový oříšek PGI Piemont, třtinový cukr, kávové boby (15%), kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Může obsahovat stopy mandlí, pistácií, vlašských ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2343 kJ/563 kcal
Tuky 41 g, z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 29 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,19 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14° a 18°.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaové produkty |
---|---|
Hmotnost: | 20 g |
Skladování: | Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14° a 18°. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.