Apimel Raw Pohankový Med, 750g

Kód: 3323
Tip
2 hodnocení
299 Kč 266,96 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do:
6.12.2024
Položka byla vyprodána…

Pohankový med je velmi unikátní svými vlastnostmi. Není zdaleka tak sladký jako jiné medy a má velmi osobitou vůni i chuť pohanky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Toto je jediný skutečně garantovaný Raw (surový) med na trhu z nektaru květů Slovenské pohanky. Pohankový med je velmi unikátní svými vlastnostmi a i když není zdaleka tak sladký jako jiné medy a má velmi osobitou vůni i chuť pohanky, která nemusí každému sedět. Doporučujeme jíst vždy samotný med přímo ze lžičky a nechat ho rozpustit v ústech, nepoužívat do čaje, kávy apod. A už vůbec ne do horkých nápojů!

Pohankový med je určen pro skutečné gurmány a pro své účinky je velmi žádaný.
Doporučeno zejména vzhledem k játrům a cévnímu systému. Je dobré sníst lžičku tohoto medu před spaním

Med v Raw kvalitě

Každá sklenice medu, který v obchodě běžně koupíte, je tepelně upravený. Dělá se to tak odjakživa, jelikož tekutý se lépe plní do lahví, snáze se čistí a dobře se s ním manipuluje. Ještě vyšší teplotou se pak totiž rozbíjí i krystalická mřížka a med se stává tekutým. Podle zákona je dovoleno med zahřívat na max. 50° – 55°C tak, aby se v něm nevytvořili nežádoucí enzymy HMF (hydroxymetylfurural). Tyto látky nejsou nijak extra škodlivé, ale naznačují, že se to s ohříváním přehnalo a med přišel o většinu svých léčivých látek a enzymy. Běžně jsou na to všechny naše medy testovány. I když se medy tedy tváří jako nezahřáté, tak už jen pro rozmýchání před klasickým zpracováním ve velkých nerezových nádobách se vždy zahřívají většinou při teplotách někde mezi 40-55°.

Tepelně neupravovat si můžou dovolit jenom ti včelaři, kteří vytáčí med z pláství přímo do lahví (to znamená ti nejmenší) nebo nádob, ze kterých ho potom plánují i konzumovat. Tím ale nedocílí dokonalé čistoty. Tepelně neopracovaný med je navíc tvrdý jako kámen. Jakmile ho vytočíte, ztuhne a bez toho aniž byste ho zahřáli ho můžete začít akorát tak bagrovat. Žádné nalévání do sklenic se nekoná.

JAK TO DĚLÁ TATO FIRMA

Jak dostat tvrdý med bez tepelné úpravy z velkých sudů od včelařů do lahví a ve výrobě ho u toho i očistit a zbavit zbytků pláství? Jednoduše ho výrobci udržují v pokojové teplotě (až 3 týdny) a jednou za určitou dobu se ve velké kádi promíchá a čistí speciálními lopatkami. Do lahví se potom plní (nebo lépe řečeno tlačí) kovovými šneky a pak putuje rovnou k vám na stůl. Právě z důvodu technické náročnosti dokáží zpracovat pouze 30 lahví denně. Stojí to za to! Med si uchovává více léčivých látek a chutná božsky. Zkuste sami!

Trendy ve stravování jsou na vzestupu už dlouhá léta a mezi nimi i populární RAW styl, který upřednostňuje potraviny upravované do 40°C. Jestli je u něčeho dobré jíst to za syrová, tak u medu!

POHANKOVÝ MED JE VZÁCNÝ

Pohankový med vzniká, když včely sbírají nektar z květů pohanky. Všechny vitamíny včetně B1, B2, B3, C, vápníku a dalších se tam dostávají čistě přírodní cestou. Pohanka není pěstována v tak velkých množstvích, jako jiné zemědělské plodiny, a proto je pohankového medu méně než jiných druhů. Dobrého bývá málo, proto si ho vážíme ze všech medů nejvíce. Má specifickou tmavou barvu, spolehlivě ho ale poznáte podle vůně „venkova“. Silné aroma ale nezastíní jeho jedinečnou karamelovou chuť.

JE NEJZDRAVĚJŠÍ Z MEDŮ

Obsahuje velké množství hořčíku a i tzv. rutin - flavonoidu vitamínů P, pro který je i sama Pohanka k jídlu velmi ceněna. Největší podíl rutinu se však nachází v pohankových květech, proto je ho v medu nejvíce. Účinky pohankového medu vždy využívali zejména národy na východ od nás, Rusové, Ukrajinci a Poláci. Používal se hl. z hlediska cév a žil, jater.. pečuje o ledviny a doporučuje se při prevenci rakoviny. Pokud chcete uchovat jeho účinky, vychutnávejte si ho v původním stavu. Do čaje si nechte radši jiné druhy medu. 

Kvalitní spánek je dnes základním kamenem zdravého životního stylu. Řada z vás už určitě užívá hořčík v šumivých tabletách nebo kapslích, které teď můžete spolehlivě vyměnit za jednu lžičku Pohankového medu před spaním. Přírodní hořčík totiž bojuje s nervovým vypětím, stresem a svalovou únavou. 

RAW pohankový med je tuhý a krystalický, protože není tepelně upravován. Barva je neprůhledná a díky pohance je středně až tmavě hnědý. Opravdu vzácný druh v unikátní úpravě.

Doporučuji všem dohledat si dál na internetu nebo jiných zdrojích dodatečné informace k efektům a unikátnosti Pohankového medu, Pohanky, Rutinu (flavonoid/vitamín P) a přírodnímu Hořčíku, budete velmi překvapeni!

Doporučená terapeutická denní dávka začíná na 1 čaj. lžičce kvalitního medu, pamatujte, med není pro člověka zdrojem nebo náhradou potřebných kalorií, ale spíše léčebným a doplňkovým přírodním produktem terapeutické kvality a síly - přejídání se medem kvůli jeho chuti tedy nemá žádné násobné účinky anebo smysl! 

Složení: 100% RAW včelí med

Krajina Původu: Slovensko

Trvanlivost: Minimálně 3 roky od data plnění (najdete na sklenici)

Doplňkové parametry

Kategorie: Včelí produkty
Forma: tuhá
Doporučené denní dávkování: 1 lžička
Typ: minerály, vitaminy, sladidlo
Velikost balení: 750 g
Položka byla vyprodána…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz