Naive - 70% RAW PORCELANA (světlá hořká bioaktivní čokoláda)
Kód: 3395Související produkty
Detailní popis produktu
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu. Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis
Tato RAW PORCELANA je nejsilnější čokoláda, jakou kdy Domantas vytvořil. Je určena pro nejdrsnější povahy. Je to uměleckým dílem s nejvyšším obsahem bioaktivních látek surových světlých porcelánových bobů (bílé kakao) z Kolumbie (Hacienda Betulia criollo porcelana). Díky surovému zpracování, které bylo vyvinuto s Litevskými vědci a použito poprvé pro výrobu fialové čokolády Molecules a díky použití nejdrsnější odrůdy bílého Kolumbijského criolla, je tato čokoláda vzpruhou, ,,která postaví na nohy i mrtvého". Je třeba ji brát po malinkých kouscích v terapeutické dávce spíše jakoby šlo o doplněk stravy.
Již při tvorbě Molecules zkoumal Domantas chemické složení kakaa a zjistil, že jde o úžasný přírodní zdroj pro antioxidanty, polyfenoly, endokanabinoidy (anandamid/n-
Barva samotné čokolády je velmi světlá, přestože jde o hořkou 70% tabulku. Je vyrobená unikátním procesem, který bioaktivní obsah bílého kakaa maximálně zachovává. Výsledkem je nálož takových látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití velmi cítit. Raw Porcelana je velmi drsná, a jde o silnější životabudič než káva nebo 100% čokolády. Kombinace brutálně hořké a svírající, tříslovinné a trpké chuti s vysokou intenzitou kakaa vytváří okamžitě od jazyka kaskádu reakcí zejména skrze játra a nervový systém. Kromě nootropického a nabuzujícího efektu je tato tabulka velmi (nejen dle ajurvédy a TČM) vzácná a významná ve vztahu k doplnění často chybějících chutí do jídelníčku, kterými jsou právě hořkost a trpkost, jež mají důležité terapeutické hodnoty pro šlachy, které jsou řízeny játry, pro fascii a zrak i pro nervovou soustavu a další systémy těla. Hořkost posiluje játra a sekundárně tak čistí krev a vyztužuje celý organismus. Je to malá míra tzv. "zdravé toxicity" která dělá téměř z každého jedu v terapeutické mini-dávce vlastně lék. Této unikátní čokolády stačí pro kýžený efekt velmi malinký kousek a vydrží tak i na několik týdnů.
Bílé kakao je mezi znalci považováno za svatý grál kakaa. Je to nejčistší forma kakaa a byla v historii považována za nejkvalitnější a nejdražší! Zarezervoval jsem si malou šarži těchto vzácných bobů od legendárního pěstitele kakaa, Hacienda Betulia z Kolumbie. Požádali jsme je, aby upravili svůj fermentační proces, aby byl maximálně zachován charakter surového bobu. Tato tabulka nano_lot je nabitá antioxidanty, charakterem a inovacemi, zatímco barva podobná karamelu vás uchvátí k naprosté gastronomické porážce. -Domantas Užpalis
Raw Porcelana je plná mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém. Antioxidační složení je pak už kvůli světlé barvě bobů samozřejmě odlišné od běžného tmavého (někdy až fialového a silně pigmentovaného) kakaa a obsahuje sice jen polovinu stejných typů kakaových antioxidantů, ale zato 1000x více méně známého flavonoidu zvaného myricetin. Má také výrazně vyšší hladinu různých jiných fenolových kyselin a nativních alkaloidů vlastních bílému porcelánovému kakau.
GENETIKA KAKAA: Hacienda Betulia je švýcarsko-kolumbijský rodinný podnik, který se nachází v tradiční oblasti pěstování kakaa v Kolumbii. Krásná krajina se svými „ideálními půdními a environmentálními podmínkami“ se nachází na východ od hlavního města provincie Medellin. Betulia úspěšně začlenila všechny požadované prvky udržitelné kakaové plantáže. Všechny důležité faktory byly pečlivě řešeny, od vědecké analýzy půdy a genetických testů testu až po udržitelné zemědělské postupy a sofistikovaný koncept fermentace bobů. Po letech vývoje, inovací a nadšené práce konečně vznikla vize kolumbijského kakaa criollo s ara a komplexními tóny. Hacienda Betulia pěstuje tři exkluzivní místní kolumbijské odrůdy criollo pocházející z obce Makro, Antioquia. Po dlouhém pozorování byly vybrány místní produktivní stromy s jemnou chutí criollo. Tyto criollosové kakaovníky dostali jméno „Betulia“. Vybrané stromy, rozlišené podle daných referencí (B6, B8 a B9) byly následně množeny v průběhu času pouze lokálně. Všechny "Betulias" se množí důsledným roubováním: neexistuje křížení s jinými odrůdami.
Criollo Betulia se tedy sbírá z výhradně lokálně kultivovaných kakaovníků v Maceu v Kolumbii. Nepoužívají se žádné importované stromy. Criollo Betulia je skutečným „místním“ členem kolumbijské rodiny kakaovníků. Hacienda Betulia používá přesný řízený fermentační proces k dosažení vyváženosti mezi komplexními kakaovými chutěmi a maximálními zdravotními přínosy kakaa. Každý krok anaerobní a aerobní fáze je pečlivě zvládnut. Teploty bobů a hodnoty pH jsou měřeny regulačně, aby se identifikoval správný okamžik pro otočení během fermentace.
MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Raw Porcelana překračuje hranici mezi jídlem a medicínou. Obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.
ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací.
NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: obsahuje jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.
Co je Nano_Lot?
Během dlouhých let výroby čokolády z Naive navázali krásné a dalekosáhlé vztahy s pěstiteli kakaa a družstvy z celého světa. Podle osobních zkušeností pocházejí ta nejlepší kakaa spíše z velmi malých farem a jsou připravována pomocí unikátních posklizňových metod šitých na míru. Vždy chtěli vyhledávat, nakupovat a zpracovávat nejexkluzivnější a omezené kakaa na světě a také pak pozvat další milovníky čokolády, aby se připojili k tomuto nekonečnému chuťovému dobrodružství. Jedná se o společensky odpovědnou spolupráci s důrazem na vzdělávání se v oblasti kakaa. Kakaové boby pocházejí z vybraných farem, které produkují výjimečně kvalitní boby, jež však bohužel nejsou široce dostupné - některé takové farmy produkují pouhých 30 kg svých bobů ročně.
Kakaa Nano_Lot jsou k dispozici ve velmi omezeném množství a následně pouze v určitých obdobích roku, což znamená, že jakmile jsou pryč, jsou pryč. Ty, které se společnost Naive rozhodla představovat, se mohou pochlubit nejvyšším hodnocením, jsou dostupné v minimálním množství vždy v limitované kolekci a poskytují jedinečný zážitek z ochutnávky. Je jisté, že se jedná o nejlepší kakaa na světě, už kvůli množství výzkumu a vývoje, které jim bylo poskytnuto.
Raw Porcelana je oslazena surovým třtinovým cukrem v množství 15g na celou tabulku, což je ekvivalent přírodního obsahu cukru v cca jednom jablku.
HMOTNOST: 50g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Kolumbie
SLOŽENÍ: Nano_lot bílé kakao porcelana, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny min. 70 %. Může obsahovat stopy mléka, oříšků a arašídů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2506 kJ/599 kcal
Tuky 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 58 g
z toho cukry 35 g
Bílkoviny 4 g
Sůl 45mg
Aroma profil/tóny - hořkost, svíravost, trpkost, tříslovina, jemná vysušující dochuť se sladkým nádechem
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.